Dağcan Medikal
Loading...

MOXIBUSTION ISI TEDAVİSİ

 

MOXİBUSTİON (ISI TERAPİSİ) TERMOTERAPİ

Moxibustion Tedavi Fonksiyonu

Kore halkının bir çok hastalığın tedavisinde uyguladığı ısı tedavisiniden esinlenerek geliştirilen özel geçirgen seramiklerin uyguladığı ısı ile kan dolaşımı ve metabolizmanın işleyişi kolaylaşır, bunun sonucunda kas sıkışması, bel ağrısı (lumbago) siyatik ve diğer pek çok ağrılarda rahatlama sağlar.

Isı tedavisinde asıl amaç yumuşak dokuların uzama kabiliyetlerin arttırma, kan dolaşımını iyileştirmek, doku hücrelerinin işlem kapasitesini arttırmak, kasların gevşemesini sağlamak ve ağrıların giderilmesine yardımcı olmaktır. Hy Gi Ea taşında bulunan 19 mineralin emdiği ısı vücuda en faydalı olan 41 oC de vücudu termoterapi ye tabi tutarak kan dolaşımını hızlandırır. Kas ve hücrelerin daha çok oksijenle beslenmesini sağlar, teni nemlendirir, stresi ve gerginliği giderir. Genç ve dinç kalmayı sağlar. 1991 yılından beri Tokyo kadın üniversitesi tıp fakültesi 600 hasta için 1000 kez hipertemi terapi uygulanmış ve hastaların %60’ında yaşam süresi uzamıştır.

Uzak infrared ışınlar ısı terapisinde kullanılan ısı aktarma özellikleri vardır. Isı terapisi amacıyla kullanılan infrard ışın uygulamasında uzak infrared ışınlar 8 ila 14 mikronluk dalgalardır. Hy Gi Ea’nın yaydığı vücuda en faydalı olan 9,36 mikron dalga boyundadır.. Uzak infrared ışınlar Derinin 7cm altına kadar iner. Böylece kan dolaşımını hızlandırır.. Metobalizmanın hızlı çalışmasını sağlar.

Evlerde, işyerlerinde kullanılan elektrikli ev aletleri, mobil telefonlar, mikrodalga fırınlar, TV, Bilgisayarların kullanılmasının artması, ozon tabakasının bozulması sonucu uv ışınlar, Zaralı ışınların artışında insan ve hayvan üzerinde zararlı etkileri çoğaltmasından 8 ila 14 mikron arasında faydalı olan uzak infrared ışınlar yetersiz kalır. Hy Gi Ea’nın yaydığı uzak infrared ışınlar insan derisinin 7cm altına ısı verir  bu şekilde ısı terapisi uygulamak vücudun ihtiyacı olan en faydalı uzak infrared ışınları 9,36 mikron frekansla ışıma yapar.

Hipertermi (Termal Tedavi) nedir?

SPA banyolarının ülkesi olan Japonya, hipertermi açısından ünlüdür. Spa banyosu, seramik, uzak infrared ışın terapisi, yarım banyo ve ayak banyosu Japonya’da doğmuştur. Bu tedaviler, soğuğun sağlığın düşmanı olmasının anlaşılmasından sonra başlamıştır.

Kore Asya Tıp Merkezi başkanı Naohisa Ishiba, kanser ve felçten sindirim sorunu, baş ağrısı, düzensiz adet ve lumbagoya kadar birçok semptom gibi bozuklukların vücuttaki üşümeden kaynaklandığını açıklamıştır. Damarlar büzüştüğünde kırmızı kan hücreleri sertleşir ve kan dolaşımında bozukluğa neden olur. Sonuç olarak atıklar ve toksinler vücuttan zor atılır. Teori, kan dolaşımına ısı yoluyla fiziksel tedavi uygulayarak, vücudun ısıtılması yoluyla yardımcı olmaktır.

Isı terapisinin temeli başı serin ayağı sıcak tutmaktır. Soğuk olan şeyler aşağı, sıcak olan şeyler yukarı gider şeklinde ifade edilen fizik prensibi tam olarak vücuda uygulanır. Vücut kendisini virüs, bakteri ve diğer zararlı maddelerden çeşitli koruma sistemleri ile korur. Bu sistemlerden birisi de vücut ısısıdır. Vücut ısısı virüsleri yok etmek ve terle fonksiyonu ile vücut artıkları ve safsızlıkları dışarı atmak için sıcaklığı normal seviyeden yukarı artırır. Binlerce yıldır yüksek ateş, hastalıkları iyileştirmek ve sağlığı kazanmak için etkin bir doğal terapi olarak bilinir. Termoterapi, amaçlanan vücut ısısına çıkılmak yoluyla doğal bir terapi olarak uygulanır.

1) hiperterminin temeli

Vücut sıcaklığı normal değeri olan 37 °C’un üzerine çıktığında hipertermi durumu mevcut olur.

Sıcaklık artışı vücutta çeşitli reaksiyonlara neden olur. Termoterapi, virüslerin dar var olma sıcaklık aralıkları ve sıcaklık artışına duyarlıkları ile ilgili avantajları kullanır. (Vücut hücrelerine zarar vermeden ısı nedeniyle ölürler). Bu yöntem solunum yolu enfeksiyonlarının yarısını oluşturan rhinovirus, HIV, sifilis ve bel soğukluğu için kullanılabilir. İnsanlar virüsü hipertermi ile yenemediğinde, immün sistem ile vücudun kendini savunması sonucu virüs miktarı azalır. Hipertermi, immün sistemin uyarılması yoluyla antibadi ve interferon (virüs enfeksiyonuna karşı üretilen ve virüsün çoğalmasını baskılamada rol oynayan protein) üretimini hızlandırır.

Hipertermi, yağ hücrelerindeki zararlı toksinlerin çözünmesini ve ortadan kaldırılmasını sağlayan detoks tedavisinde kullanılan, kullanışlı bir tıbbi yöntemdir. Yerel ve bölgesel hipertermi ile kullanılabilir. Bölgesel termoterapi genellikle solunum yolu enfeksiyonu için kullanılır (buhar soluma veya bölgesel diyatermik tedavi ile) ve bazen de el ve ayaklardaki enfeksiyonlar için (genellikle sıcak su ile) uygulanır.

Bununla birlikte, tüm vücut hipertermi, enfeksiyon yayılmış, bölgesel termoterapi yetersiz ve genel tedaviye ihtiyaç duyulduğu durumlarda kullanılır. Termoterapinin çeşitli şekilleri bir fiziksel terapi olarak kabul edilmiş ve bronşit, pnömi ve sinüzitin tedavisi için ve ciğerlerin ve vücut boşluğunun korunması için kullanılmıştır.

Tüm vücut hipertermi, hastanın vücudunu 1-2 saat süresince 41,8 °C’a ısıtma ile gerçekleştirilen bir tedavidir. Kanser hücrelerinin büyümesini kontrol eder ve ilaç tedavisinin etkinliğini artırır. Ergimiş mum ve ateş kutusu gibi ilkel yöntemlerden, küçük miktarlarda toksin enjekte etmeye, içerisinden sıcak su geçirilen özel giysilerle vücut dışı sirkülasyon yapılarak ve günümüzde A.B.D’de gerçekleştirilen uzak infrared termoterapisi gibi çeşitli ısıtma yöntemleri vardır.

Sonuç

Tüm vücuda uygulanan hipertermi (WBH) vücudun merkez sıcaklığının yapay olarak 41,8 °C’a çıkarıldığı bir tümör tedavi yöntemidir. Kronik kanser hastaları fiziksel olarak oldukça zayıf olduğundan, bu tedaviyi uygulama kararının dikkatlice verilmesi gereklidir. Ancak, tecrübeli bir ekip tarafından gerçekleştirildiğinde çok fazla sorunla karşılaşılmaz

Vücut ateşi civarındaki hipertermi 38 °C civarında, düşük sıcaklık hipertermisi 41 °C civarında, konvansiyonel hipertermi 43 °C’tan yüksek sıcaklıkta ve yüksek sıcaklık hipertermisi 65 °C’tan yüksek sıcaklıklarda gerçekleştirilir. Vücut kısmına göre: yerel hipertermi, tüm vücut hipertermisi ve bölgesel hipertermi olarak sınıflandırılabilir. Isıtma yöntemine göre: süpersonik hipertermi, RF hipertermi, MW hipertermi, ,lazer hipertermi, sıcak su hipertermisi ve uzak infrared ışın hipertermisi olarak sınıflandırılır. Hipertermi tedavileri, tedavi şekillerine göre de sınıflandırılabilir: dış hipertermi, vücut içi hipertermi, damsarlar arası hipertermi.


Dağcan Medikal Ltd İletişim Bilgileri Site Kategorileri Geri Dönüş Servis ve Destek
Adres: Malazgirt Mah.Karayolu Cad.No:19/A-37
Sincan/Ankara
Telefon Numaraları:
0312 270 16 26
0312 268 3760
0532 322 8142