Dağcan Medikal
Loading...

KIZILÖTESİ (ENFRARUJ) TEDAVİ FONKSİYONU

 

Kızılötesi (Enfraruj) Tedavi Fonksiyonu

Özel geçirgen seramikler vasıtasıyla uyguladığı ışınlar kan dolaşımını hızlandırır. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırarak vücudun sıhhatini artırır.

Uzak infrared ışınlar, 5-14 mikron dalgaboyundaki ışınlardır. İnsan vücuduna en faydalı insan vücut frekansı 8-14 mikron olduğundan uzak infrared ışınlar insan vücudu için hayati önem kazanmaktadır. Uzak infrared ışınlardan yayıyan ısı ve ışık radyant ısı olduğundan sıcaktır. Uzak infrared ışınlar, ısı ile yayılan ışınlardır. Bu ışınlar renksiz, tatsız ve görünmez. Işıkta olduğu gibi düz gitme, kırılma ve yansıma eğilimine sahiptir. Cisimlere ısı tepkimesi sağlar. Cisimlerin içerisine ulaşır. İnsan vücudu için en faydalı olan, 8-14 mikron uzak infrared ışınlar; günlük hayatımızda ofislerde PC, faks, mobil telefonlar kullanımlarının aşırı artması mikro dalga fırınlar, TV’ler ve bir çok elektronik cihazlar ultraviyole ışınlar yaymasından ve ozon tabakasının bozulması sonucunda bu ışınların insan vücudu üzerinde zararlı etki oluşturmasından 8-14 mikron arasında olan uzak infrared ışınlar yetersiz kalmaktadır.

Vigen Masaj ünitesindeki Hy Gi Ea taşındaki mineraller, insan vücudu için en faydalı olan 9,36 mikron dalga uzak infrared ışın 24 akapunktur noktasında durma esnasında 1 dk. 15 sn. akapointlere ısı yolu ile ışıma yaparak vücudun ihtiyacı olan uzak infrared ışını karşılar. Bu sayede uyarılan akapointler ve sinir uçları hücre aktivitelerini tetikler. Akyuvarlar ve alyuvarlar uyarılır. Kan dolaşımı hızlanır. Vücudun eksik enerjisi yenilenir. İnce kılcal damarlar uyarılarak kan akmayan bütün bölgelere kan akışı hızlanır. Hücreler kendisini yeniler, metabolizma hızlanır. Yaşlanma gecikir. Vücut kendini yeniler.

UZAK İNFRARED IŞINLARIN FAYDALARI

1- Suyu temizler, lezzetlendirir.

2- Kılcal damarları genişletir. Kanı temizler, kan dolaşımını hızlandırır, dokuları aktive eder.

3- Vücudun çok sıcak ve çok soğuğa karşı optimum sıcaklığını korur.

4- Bedenin her noktasını eşit ısı üretimi ile sağlıklı ve hızlı büyümeye yardımcı olur.

5- İyon etkisiyle vücuttaki kalsiyum ve demiri dengeler. Kemikleri güçlendirir.

6- Vücudun sıcaklığını korumak için optimum nem sağlar. Terleme etkisiyle kan dolaşımına yardımcı olur.

7- Vücuttaki Zaralı maddelerin atılmasını kolaylastırır ter ve vücut kokusunu nötralize eder.

8- Yağ protein karbonhidratın bozulması ile beslenme dengesini korur ve hücrelerdeki molekül ve atomların titreşmesi yoluyla zindelik verir.

9- Uzak infrared ışın terapisi ile stres hastalığını geçirmek için en duyarlı frekans 8-14 mikronluk ışınla işlem yapılır. Dengesiz kısımları dengelemek için kontrol sistemi uyarılır.

10- Kasları gevşetir. Obezite, kas ağrıları, mahmurluk

11- Ağrıyı azaltır. (sinir ağrıları)

Vücudun %75 i sudur. Molekül grupları büyüdükçe suyun hacminin artması ve özgül ağırlığının azalması ile suyun adhezyonu ve membrandan ozmosu kötüleşir. Ayrıca, daha büyük molekül yığınlarının zararlı gazlar veya kirlilikle kirletilme ihtimali de artar. Sonuç olarak, yaşayan canlılar için molekül yığınlarının büyük olması kötüdür. Ancak uzak infrared ışınla molekül yığınları küçültülürse su, zararlı maddeleri sistemden uzaklaştıracağı ve adhezyon ile membranlardan ozmos daha iyileşeceği için faydalı olur. Membrandan ozmos hücreyi aktive eder ve besleyici elementlerin oksijen ve Ca2+ iyonlarının hücreye girişimi sağlanması açısından arter duvarları için iyidir. Ca+2 iyonunun hücrede yeterli miktarda arttırılmasının fosfolipaz A2 enzimini artırdığı ve hücrelerin yaşama şansını arttırdığı iyi bilinen bir gerçektir. Bu bilgiler ışığında uzak infrared ışınların hücreleri canlandırdığı ve aktive ettiği kanıtlanabilir.

Fizyolojik fonksiyonların aktive edilmesi

 

İnfrared ışınlar deri içerisine 30-50 mm işleyebildiğinden, kas, damar, lenf kanalları ve sinirlere ait tüm hücrelere etki eder. Bir başka deyişle mikro masaj ve moleküller hareketle rezonansa girerek hücre içerisindeki kimyasal maddeleri aktive eder.

Vücutta kan akışını aktive edecek ve vücudun içini ısıtarak kılcal damarların genişlemesi yoluyla metabolizmayı hızlandıracak şekilde tepki oluşturur. Sonuç olarak bu ışınlar sirkülasyon bozukluklarını ortadan kaldırıp yenilenme gücünü artırarak büyümeye büyük oranda etki eder.

Uzak infrared ışınların asıl etkileri

 

Çeşitli araştırmalara göre uzak infrared ışınların ısıtma, kan dolaşımı, metabolizma, terleme ve ağrı giderici etkilerinin yanı sıra daha birçok fizyolojik etkisi vardır:

1)Kan ve hücre sistemi arasındaki metabolizmayı artırmalı (kronik ateşi iyileştirir)

2) Hücre sistemini yeniler, yenileme gücünü artırır ve beyin hücrelerini faaliyete geçirir.

3) Anormal duyu sinirlerini kontrol uyarıcı sinirlerini ve otonom sinirleri kontrol eder,

4)Terleme fonksiyonu ile cilt güzelliğini artırır

5) Kanı temizleyerek ve genişleyen kılcal kanallar ile kan dolaşımına yardımcı olarak felci engeller.

6) Zararlı ağır metalleri elimine ederek yetişkin hastalığını engeller

7) Densefelan ve periferal sinirleri uyararak cinsel gücü artırır.

8) Kadın hastalıklarını engeller (adet ağrıları, düzensiz adet, doğum sonrası etkiler ve anemi)

9) Kasları gevşetir (obezite, kas ağrıları ve mahmurluk)

10)Ağrıyı azaltır (sinir ağrıları, romatoid, eklem ağrıları ve lumbago)

11) Sindirim hareketini artırarak kabızlığı geçirir ve sindirim fonksiyonunu güçlendirir.

12) Bakteri, küf ve koku oluşumunu engeller.

* Uzak infrared ışınlar uyurken de etki eder

Uyurken uzak infrared ışın uygulamak horlamayı azaltır, üşüme, ayak ağrısı, uykusuzluk ve omuz ağrılarını iyileştirir.

* Sıkışmış kasları gevşetir

Uzak infrared ışınlar, deri alında ısıtma etkisi ile kas ağrılarını azaltır.

* Emziren anneler için süt miktarını artırır.

Uzak infrared ışınlar nedeniyle artan vücut ısısı, kılcal damarların genleşmesine neden olarak ve kan dolaşımına yardımcı olarak emziren annelerin süt miktarını artırır.

* Kanser tedavisi için ısıtma etkisi

Normal hücreler, kanser hücrelerine oranla ısıya daha dayanıklıdır. Diğer bir deyişle kanser hücreleri, düşük pH’ları ve düşük oksijen basıncı nedeniyle ısıya daha fazla duyarlıdır. Bu nedenle, kanser hücrelerinin 42,5 °C’den daha fazla sıya maruz bırakılmaları ile parçalanmaları, çoğalmalarını engelleyici etki gösterir. Isı terapisi kanser tedavisinde ameliyat, ışın C tedavisi, kemoterapi ve immünoterapiden sonra 5. kanser tedavi yöntemi haline gelmiştir.

* Terleme etkisi

Uzak infrared ışınlar ısı ışınları olduğu gibi aynı zamanda elektromanyetik dalgalardır. Bununla birlikte içeri işleme etkisi nedeniyle deri altı dokulara ulaşır. Isınma vücudun merkezinden başladığı için vücut artıkları ve fazla tuz dışarı atılır.

* Halsizlik giderme etkisi

Gözler, ayaklar ve düşüncede ve fiziksel halsizlik gibi halsizlik çeşitleri vardır. İnsanlar halsizliklerinden farklı şekillerde yakınırlar; başta hissedilen ağırlık, esneme, uykusuzluk hissetme ve uzanma isteği gibi. Halsizlik semptomlarındaki değişikliklerin izlenmesi ile halsizlik giderme etkilerinin sonuçlarını gözleyebiliriz.

Uzak infrared ışınlar laktik asit, serbest yağ asitleri, yağ asidi kaproat, kolestrol ve fazla deri altı yağların yağa ait bezlerin aktive olması ile ortadan kaldırılması sonucu halsizliği giderir.

* Omuz tutulması ve lumbago üzerine etkiler

Omuz tutulması ve lumbagonun sebepleri basit kas yorgunluğu, merkezi sinir sistemi bozukluğu,  eğri kemik yapısı, bir iç organda sorun veya endokrin sisteminde bozukluk gibi çeşitli olabilir.

Uzak infrared ışınlar ısı ve elektromanyetik dalgalardır. İçe işleme özellikleri ile kan damarlarını genişletir ve kan dolaşımına yardımcı olur. Böylece, kas içindeki kan dolaşımını artırarak kastaki sıkışma ve ağrının giderilmesini sağlar. İçe işleme ve ısıtma özelliği ile, sıkışmayı ortadan kaldırır ve kan dolaşımına yardımcı olur.

• Kan dolaşımı üzerine etkisi

Kan vücut dokuları ve organlar arasında aracı bir rol oynar. Kan besin maddeleri ve oksijeni iletmek ve atıkları bertaraf etmek için sürekli dolaşımdadır. Uzak infrared ışınlar, kan dolaşımını hızlandırdığı için kan dolaşımına yardımcı olur.


Dağcan Medikal Ltd İletişim Bilgileri Site Kategorileri Geri Dönüş Servis ve Destek
Adres: Malazgirt Mah.Karayolu Cad.No:19/A-37
Sincan/Ankara
Telefon Numaraları:
0312 270 16 26
0312 268 3760
0532 322 8142