Dağcan Medikal
Loading...


B0002NRMJW.01._SCMZZZZZZZ_.jpg

Doktor-3 Termal Terapi İnfrared TDP


.

 

 

 TDP Nedir? 

 

http://global.doctor3.co.kr/cnt/cybe/cyber.html

 

TDP Lambası ya da TDP Mineral Lambası, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından 2. sınıf uzak infrared ısıtma cihazı olarak onaylanmış bir tıbbi cihazdır.  Lambanın çalışma prensibi, uzak infrared ışınların (görünebilir ışığın altında ışınlar) mikro dolaşımı artırması ve iç organları saran deri altındaki lif tabakasının çözülmesini sağlayarak vücudun doğal iyileşme yetisini ortaya çıkarması üzerine dayanmaktadır. TDP lambası Moksibasyon(akapunktur noktalarının ısı ile tedavisi) yöntemi uygulayan ve vücuda Qi enerjisi ilave eden yegane tıbbi cihaz olarak bilinmektedir. Cihaz akapunktur uzmanları, Asya vücut terapistleri ve diğer tıbbi alanda çalışan profesyoneller tarafından kullanılmaktadır. FDA tarafından verilen onay artrit(damar sertliği) tedavisi ve geçici ağrı giderilmesinde kullanılan benzeri cihazlara verilen onayın aynısıdır. 

 

1-Parçalar

 

Parçalar, döner bir taban, dikey kutup, elektronik zamanlayıcı (mekanik ya da dijital), yaylı bir kol ve başlıktan oluşmaktadır. Başlığın parçaları, TDP lambasını diğer uzak infraredışın veren cihazlardan farklılaştıran husustur. Başlıkta bir tel kafes, bir ısı yansıtıcı, bir elektrikli ısıtma plakası, bir yalıtıcı ve bir mineral plaka bulunmaktadır. Diğer cihazlarda olmayan özellikli unsur bu mineral plakadır. Isıtma elemanı yaklaşık 465 santigrat derecede çalışır ve lamba uzak infraredışın emilimini 2-50 mikrometre alanda yapar.

Mineral plaka 33 eser miktarda elemanın bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş tescilli bir formül ile ortaya çıkmıştır. Bu elemanlar, farklı kimyasal bileşikler şeklinde insan vücudu içinde de bulunmaktadır. Mineral plakanın yapımında kullanılan elementler ve miktarları bir sır olarak saklanmaktadır. 

 

Farklı üreticiler tarafından bugüne kadar, bu 33 elementin 26’sı açıklanmıştır. Bu elementler alüminyum, antimoni, arsenik, baryum, boron, kadmiyum, kalsiyum, karbon, krom, kobalt, bakır, iodin, magnezyum, manganez, molibdenum, nikel, fosfor, selenyum, silikon, sodyum, sülfür, kalay, titanyum,çinko ve zirkonyum’dur.  Bu elementler, 0.3-0.y6 milim kalınlığında bir tabaka halinde, bir demir plaka üzerinde birleştirilmiştir. Bu plakanın kalınlığı da 0.5-1.5 milimetre dolayındadır. Demir plaka, kırılgan mineral tabakayı desteklemekte, ısının tabakanın he yanına eşit dağılmasını mümkün kılmaktadır. Diğer yedi elementin de bizmut, germanyum, lityum, potasyum, rubidium, stronium  ve vanadium oldukları sanılmaktadır. Farklı elementlerin kullanılmış olması mümkündür. 

 

2-İcadın Tarihçesi

 

TDP, özel manyetik spektrum şeklinde çevrilebilecek “TedingDianciboPu” kelimelerinin baş harflerinden oluşmuştur. TDP mineral lambası Çin’de 1978 yılında icat edilmiş ve mucidi GouWenbin tarafından 1986 Zagreb uluslar arası fuarında ilk kez dünyaya tanıtılmıştır. Yugoslavya’da düzenlenen fuara 18 ülkeden 560 yeni icat katılmıştır. Yine TDP 1986’da Brüksel Eureka dünya fuarında da sergilenmiştir. Wenbin, 1980’lerin sonunda ölmüştür.

TDP Mineral lamba tedavisinin bulunuşunun hikayesi, Çin’deki bir siyah kil fabrikasında başlar. Çalışma koşullarının kötülüğüne, işçilerin soğuğa, neme ve sıcağa maruz kalmalarına rağmen hemen hiç hastalanmamaları, bilim adamlarının dikkatini çeker. Yapılan araştırmalar sonucu, bu durumun nedeninin, sıcak kilden yayılmakta olan uzak infraredışınlar olduğu tespit edilir. Kilin analiz edilmesi ve üzerinde muhtelif deneyler yapılmasının ardından bugün TDP Mineral Lambası adıyla bilinen tıbbi cihaz ortaya çıkar. 

 

TDP mineral lambası ile deneyler 1979 yılında başlamıştır. 36 üniversite, 45 uzman okulu, 41 araştırma enstitüsü, 250 hastane ve 3 bin tıp doktoru ve araştırmacı bir araya gelerek, uluslar arası TDP topluluğunu oluştururlar. Amaç, TDP’ninektilerini ortaya çıkaracak tıbbi deneyler yapmaktır. 1985 yılında TDP’ninhayvan ve insanlarda, 30 farklı hastalığı ve rahatsızlığı başarı ile tedavi ettiği sonucuna ulaşılır. Bugüne kadar 30 milyon kişi TDP mineral lambası ile tedavi edilmiştir.  Klinik deneyler TDP lambasının iltihapları azalttığını, ağrıları dindirdiğini, mikro dolaşımı geliştirdiğini ve metabolizmanın dengesini sağladığını ortaya koymuştur. Kanıtlar, TDP Lambasının hücre büyümesini tetiklediğini, yeniden üretimi sağladığını, tedavi edici özelliği olduğunu, enzim aktivite düzeyini artırdığını ve bağışıklık fonksiyonunu güçlendirdiğini ortaya koymaktadır. 

 

3-Ulaşılabilirlik

 

ABD’ne bu lambaları ilk ithal eden firma “Kutsal Crane” firması oldu. TDP lambası Çin’de 1992 yılında patent aldı. Çin devlet tıp bürosu cihaza, “tıbbi cihaz” sertifikası verdi. Patenti elinde bulunduran firma üretim alanında yeterince başarılı olamayınca, TDP’ninfarklı versiyonlarını satışa sunan 23 firma ortaya çıktı. Halen piyasada çok farklı model ve standartlarda TDP lambası bulunmaktadır. Yapılan son araştırmalar, lambada kullanılan mineral tabakanın ömrünün bin-binbeşyuzsaat arasında olduğunu ortaya koymuştur. Plakanın rengi kölrengine dönüştüğünde, değiştirme zamanı gelmiş demektir 

 

4-Tedavi

 

Tedavi genellikle TDP lambasını çıplak vücuda uygulama ile yapılır. Cihaz, vücudun tedavi edilmesi istenen bölgesine 30-45 santinuzaklığına yerleştirilir. Tedavi süresi ortalama olarak günde 2 kez, 15-30 dakikalık uygulamalardır. 45 dakikadan fazla uygulama yapılmamalıdır. Tedavi 7 ile 10 arasında tamamlanır. Doktordan onay alınması halinde tedavinin birkaç haftaya uzatılması mümkündür. Ortopedi uzmanları, fizyoterapistler ve sağlık uzmanları tarafından önerilen, yanma ya da haşlanma tehlikesi içermeyen sadece bir tek uzak infraredtermal tedavi yöntemi bulunmaktadır. TDP’ninkullanımı sırasında derinin üst sıcaklığının 54,5 santigrat dereceyi aşmamasına özen gösterilmelidir.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

1

 

2

 

3

 

4

 

1

 

2

 

3

 

4

 

1

 

2

 

3

 

4

 

1

 

2

 

3

 

4

 

1

 

2

 

3

 

4

 

1

 

2

 

3

 

4

 

1

 

2

 


Dağcan Medikal Ltd İletişim Bilgileri Site Kategorileri Geri Dönüş Servis ve Destek
Adres: Malazgirt Mah.Karayolu Cad.No:19/A-37
Sincan/Ankara
Telefon Numaraları:
0312 270 16 26
0312 268 3760
0532 322 8142