Dağcan Medikal
Loading...

TERAPİLER

TERAPİLER


KAİROPRAKTİK

 

Vücudunuzun temeli olan omurgaya basma germe, çekme yoluyla yapılan tedavi şeklidir. Omurga şeklinin orijinal eğrisine kavuşmasına yardımcı olur. Omurları tek tek açarak sinirlerin üstündeki baskıyı ortadan kaldırıp organların sağlıklı çalışmasını sağlar.. Kairopraktik bilimine göre çoğu omurgadan meydana gelen birtakım rahatsızlıkların göz ardı edilmesinden kaynaklanıyor. Kairopraktik eğitimi için ABD 20 Avrupa ülkesinde 8 Ünivesite de eğitim vermektedir. ABD de lisanslı çalışan 75000, Avrupa da ise 20.000 üzerinde Kairopraktik doktoru vardır. ABD de hergün 1 milyonun üzerinde Kairopraktik uygulaması yapılmaktadır. Kairopraktik başlıca sırt ağrıları, baş ve boyun ağrıları, omuz ve kol ağrıları, kas ve iskelet ağrılarını, kayan diskleri tedavi etmek için kullanılır. Dünya sağlık Teşkilatına göre kairopraktik tıp hekimliği ve diş hekimliğinden sonra 3.büyük temel sağlık hizmeti veren bir uzmanlıktır.

AKAPUNKTUR

 

İyi sağlık durumunun Q (ki) denen hayati enerjinin düzgün akışına bağlı prensibine dayanır. Vücudun belli bir noktasına etki yapmasıyla hayat gücünü doldurur. Ve uygun dengeyi sağlar. Vigen’e has HyGiEa’nın içinde bulunan Turmalin minerali ile  HyGiEa’de bulunan 19 mineralin deri altına 7cm derinlikte olan Akapointlere etki yaparak Vücudumuza faydalı olan 9,36 mikron frekansında uzak infrared ışınlar üreterek kümeler halindeki Akapunkturları ve alyuvarları harekete geçirip kan dolaşımını hızlandırır.

Yaşlanmadan kaynaklanan Vücut elektriğini 3 Volttan 4,5 Volta kadar yükseltir, yaşlanmayı yavaşlatır. Hücrelerin oluşumuna katkı sağlar. İmmun sistemi güçlendirir. 

Vigen Masaj ünitesinde bel omurlarını tek tek açarak 24 Akapoint noktaları uyarması ile masaj ve uzak infrared ışın ve termal ısı ile bel fıtığından dolayı dışarı çıkmış olan fıtıklaşmış bölgenin tekrar yerine gelmesine ve tahrip olmuş hücrelerin, uzak infrared ışın ve termal ısı ile tedavisinde yardımcı olur.  

Akapunktur, pek çok hastalıkta başarıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Çin tıbbında yin ve yang değerlerinde birbirinden farklı güçler vardır. Bu sistem ve organlarımızın işleyişi bu iki kuvvetin belirli özel kanallarda hiç durmaksızın dengeli dolaşımına bağlıdır. Şayet bu denge bozulursa insan hastalığa yakalanır. Akapunktur bu enerji yollarında herhangi bir şekilde oluşan engeli ortadan kaldırarak organizmada var olan iç dengeyi yeniden düzene sokan bir tedavidir. Akapunktur noktalarından gelen sinyallerin kesintiye uğraması ile birçok hastalıklar baş gösterir. İşte Vigen Otomatik Termal terapatik masaj ünitesi omurgamız üzerinde bulunan 24 Akapoint noktalarını ve karın bölgelerindeki 6Q noktaları uyararak bu noktalardan dolayı vücudumuzda meydana gelen rahatsızlıkların giderilmesinde termal ısı ve uzak infrared ışınlar yayar. Acupressure masaj ünitesiyle sağlığımıza kavuşmamızda çok önemli bir rol oynar. Vücudun genç ve dinç kalmasını sağlar.

Çin de ve Güney Kore’de 5000 Yıldan beri kullanılan bir tedavi şeklidir.  Merkezi sinir sistemini hedef alan “Multiple skleroz’un (MS) hastalığın kesin tedavisi olmamakla birlikte akapunktur tedavisi ile MS hastalarında ciddi düzelmeler olmuştur. Dünyada yaklaşık 2 milyon Türkiye’de 35Bin MS hastası vardır. Görme Yürüyüş bozuklukları nedeni bilinmeyen beyin ve omurilige bağlı bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır. Vigen Otomatik Termal Terapartik Masaj Ünitesi vücudunuzun omurgası üzerinde bulunan 24 Akapoint noktalarına da 1.15 sn 9,36 mikron uzak infrared ışın ve termal ısı vererek bu noktaları uyarır. Masaj ünitesiyle destekleyerek omurga ve sinir sisteminden kaynaklanan hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.

 

ACUPRESSURE

 

Akapunktur noktalarına iğne yerine Acupressure döner toplarla parmak basınç masajı ile etki yapar. Q (ki) denilen hayat enerjisinin aktığı meridyenler (kanallar) Üzerindeki 24 Akopoint noktasına parmak basıncı uygulayarak Vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan kas gerginliklerini, kasılmaları giderir, önemli bir tedavi ve iyileştirme yöntemi olan Acupressure  aynı zamanda sağlıklı kişilerin sağlıklarını korumasında katkı sağlar. Özellikle sağlığına önem veren kişiler bu tedavi yöntemine çok değer vermektedirler.

Toplar deri üzerinden verilen basınç ve germe biçimindeki ritmik mekanik uyarılarla sıkıştırılan ve gerilerek esnetilen deri, derialtı dokuları ve kasların yapılarındaki sinir uçları (Reseptörler) akapointler uyarılırlar.dokuların yapılarındaki kan ve lenf damarları da bu fiziksel uyarılardan etkilenir arteriyel, venüz, kagiller ve lenf dolaşım sistemi canlanır.

 

ACUPRESSURE’NİN FAYDALARI

1-      Kandolaşımının hızlanması ile dokulardaki sıvı değişimi hızlanır, bol besin sağlar dokular oksijenle dolar metobalizmayı hızlandırır, zararlı toksinlerin dışarı atımını sağlar şeker, tansiyon, kolestrol düzelir.

2-      Masaj yapılan kaslar güçlenir. Gergin kas masajla çabuk dinlenip, gevşer, kaslar dolaşımın canlanmasıyla daha iyi beslenir, direnç kazanır, gençleşir, Masajla rahatlayan kaslar çalışma yeteneklerini yeniden kazanır.

3-      Acupressure masaj sinir uçlarını uyararak stresi, yorgunluğu atar, sinirleri sakinleştirir.

4-      Acupressure masaj kasların yeteri kadar oksijen alması  ve ovulmasıyla ağrılar diner, masajla spazmlar çözümlenir, kandolaşımı hızlanır, ağrılar diner.

 

MOXİBUSTİON (ISI TERAPİSİ) TERMOTERAPİ

 

 

Isı tedavisinde asıl amaç yumuşak dokuların uzama kabiliyetlerin arttırma, kan dolaşımını iyileştirmek, doku hücrelerinin işlem kapasitesini arttırmak, kasların gevşemesini sağlamak ve ağrıların giderilmesine yardımcı olmaktır. HyGiEa taşında bulunan 19 mineralin emdiği ısı vücuda en faydalı olan 41 oC de vücudu termoterapi ye tabi tutarak kan dolaşımını hızlandırır. Kas ve hücrelerin daha çok oksijenle beslenmesini sağlar, teni nemlendirir, stresi ve gerginliği giderir. Genç ve dinç kalmayı sağlar. 1991 yılından beri Tokyo kadın üniversitesi tıp fakültesi 600 hasta için 1000 kez hipertemi terapi uygulanmış ve hastaların %60’ında yaşam süresi uzamıştır.

Uzak infrared ışınlar ısı terapisinde kullanılan ısı aktarma özellikleri vardır. Isı terapisi amacıyla kullanılan infrard ışın uygulamasında uzak infrared ışınlar 8 ila 14 mikronluk dalgalardır. HyGiEa’nın yaydığı vücuda en faydalı olan 9,36 mikron dalga boyundadır.. Uzak infrared ışınlar Derinin 7cm altına kadar iner. Böylece kan dolaşımını hızlandırır.. Metobalizmanın hızlı çalışmasını sağlar.

Evlerde, işyerlerinde kullanılan elektrikli ev aletleri, mobil telefonlar, mikrodalga fırınlar, TV, Bilgisayarların kullanılmasının artması, ozon tabakasının bozulması sonucu uv ışınlar, Zaralı ışınların artışında insan ve hayvan üzerinde zararlı etkileri çoğaltmasından 8 ila 14 mikron arasında faydalı olan uzak infrared ışınlar yetersiz kalır. HyGiEa’nın yaydığı uzak infrared ışınlar insan derisinin 7cm altına ısı verir  bu şekilde ısı terapisi uygulamak vücudun ihtiyacı olan en faydalı uzak infrared ışınları 9,36 mikron frekansla ışıma yapar.

UZAK İNFRARED IŞINLARIN FAYDALARI

1-      Isıtma etkisinin; çok yüksek veya düşükken vücudun optimum sıcaklığını korur.

2-      Büyütme etkisi Bedenin her noktasına eşit ısı üretimi ile sağlıklı ve hızlı büyümeye yardımcı olur.

3-      İyon etkisi; Vücuttaki kalsiyum ve demiri dengeleyerek kemikleri güçlendirir.

4-      Kuruluk ve Nem etkisi; Vücut sıcaklığını korumak için optimum nem sağlar. (terleme etkisi ve kan dolaşımına yardımcı olur.)

5-      Nötralizasyon etkisi; Vücuttaki Zaralı atıkların ortadan kaldırılmasını sağlar ve terleme veya vücut kokusunu nötrülaz eder.

6-      Rezonans Etkisi; Yağ, Protein ve karbon hidratların bozulması ile beslenme dengesini korur ve hücrelerdeki molekül ve atomların titreşmesi yoluyla zindelik verir.


Dağcan Medikal Ltd İletişim Bilgileri Site Kategorileri Geri Dönüş Servis ve Destek
Adres: Malazgirt Mah.Karayolu Cad.No:19/A-37
Sincan/Ankara
Telefon Numaraları:
0312 270 16 26
0312 268 3760
0532 322 8142